Конкурс наукових праць серед студентів та аспірантів для участі в II Міжнародній молодіжній ісламознавчій літній школі “Іслам і мусульмани в Україні та в сучасному світі”

Всекримська молодіжна організація “Емель”,Всеукраїнська Асоціація громадських організацій “Альраід”, Український центр ісламознавчих досліджень оголошують конкурс наукових праць серед студентів та аспірантів для участі в II Міжнародній молодіжній ісламознавчій літній школі “Іслам і мусульмани в Україні та в сучасному світі”

Метою Літньої школи є надання молодим науковцям поглиблених знань про іслам та ісламознавство, джерела ісламських наук, сучасний стан ісламу в Україні та світі.

Програма школи передбачає дискусії з науковцями, зустрічі з представниками ісламських релігійних та громадських організацій, інтелектуальні ігри на ісламознавчі теми, екскурсії.

Для участі в конкурсі потрібно подати письмову роботу на будь-яку із зазначених нижче тем.

Автори праць належного наукового рівня будуть запрошені до участі у роботі ІІ Міжнародної молодіжної ісламознавчої літньої школи у липні 2013 року в АР Крим.


За підсумками конкурсу буде відібрано 15 кращих робіт, автори яких зможуть представити їх під час роботи школи.


За результатами роботи Літньої школи планується публікація збірника.


Рекомендовані теми конкурсних робіт:

  • Ісламські процеси в сучасній Україні, в Європі, в світі;
  • Перспективи Ісламу в Європі: інтеграція, асиміляція, зіткнення цивілізацій;
  • Роль Ісламу в сучасних трансформаційних процесах арабського світу;
  • Ісламська культура: поезія, архітектура, образотворче мистецтво;
  • Мусульманські об'єднання та організації в Україні;
  • Історія Ісламу в Україні і в Криму;
  • Образ мусульманської жінки: міфи і реальність;
  • Ісламська богослов'я: Коран, сунна, видатні вчені;
  • Мусульмани в медіа-просторі;
  • Міжрелігійні відносини в Україні;
  • Філософія і наука в ісламському світі. Найбільші мислителі ісламського світу;

Вимоги до оформлення статей

Обсяг статті від 20 до 25 тис. знаків (з пропусками, включно з вихідними даними, назвою статті та списком літератури), шрифт Times New Roman, 14 кегль з 1,5 інтервалом. Посилання на літературу наводяться у квадратних дужках із зазначенням сторінки після коми (напр. [4, с. 5]). Список літератури подається у кінці тексту за алфавітом.

Стаття має містити коротку анотацію англійською й українською (російською) мовами.

На титульній сторінці у правому кутку потрібно вказати прізвище та ім’я автора.

Конкурсні роботи мають бути оформлені у вигляді статті.

В окремому файлі слід подати наступну інформацію: прізвище, ім’я, по-батькові; навчальний заклад, який представляє автор; курс (рік навчання); тему конкурсної роботи; контактна інформація – e-mail, телефон, поштова адреса.

Термін подання робіт ­­– до 20 травня 2013 року.

Матеріали, які не відповідають вищеперерахованим вимогам або подані пізніше вказаного терміну, до розгляду на конкурс прийматися не будуть.

Статті  потрібно висилати на електронну скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , зазначивши в темі – «Ісламознавча школа».

Організатори конкурсу залишають за собою право на публікацію кращих статей.

Про результати конкурсу буде повідомлено особисто учасників (на e-mail), а також на сайті: www.islam.in.ua після 25 травня 2013 р.

З питаннями щодо умов участі в конкурсі та роботи Літньої школи звертатися за телефоном: (044) 490-99-96, контактна особа ­– Ольга.


 

 

Відео

English version