Українці всього світу одягнуть вишиванки на Мегамарш

Традиційний весняний Мегамарш у вишиванках відбудеться 17 травня в містах України та за кордоном.

Цьогоріч національні сорочки одягнуть українці в Лондоні та Торонто, Києві, Дніпропетровську, Чернігові, Житомирі, Рівному, Луцьку, Вінниці, Полтаві, Миколаєві, Тальному, Золотоноші, Шепетівці.

Програма та наповненість заходу в кожному місті своя – розробляється місцевими організаторами.

У столиці Мегамарш проходить вже 13-й раз поспіль і з кожним роком здобуває все більше прихильників. Збір учасників у Києві оголошений традиційно – у сквері біля музею «Золоті ворота» (вул. Володимирська, 40А) о 13.00. Відразу після короткого відкриття заходу колона учасників у національних сорочках вирушить маршем центральними вулицями столиці по маршруту: Золоті ворота – Софіївська площа – Михайлівська площа – Європейська площа – вул. М.Грушевського – літня сцена «Мушля» (Маріїнський парк).

На фінальній точці маршруту, на літній сцені «Мушля», відбудеться концерт-закриття XIII Мегамаршу у вишиванках, на якому виступлять українські письменники, музиканти, танцюристи та громадські діячі, серед яких: письменники Сашко Лірник, Дмитро Лазуткін, Сергій Пантюк, брати Капранови, бандурист Ярослав Джусь та поетеса Оксана Боровець («Рими та Ритми»), гурт «Колір Ночі», громадський активіст, голова мистецького об’єднання «Остання Барикада» Олесь Доній та інші.

Опісля офіційної частини Мегамаршу о 19.00 в Зеленому театрі відбудеться концерт-презентація нового альбому «Вільна земля» гурту «Веремій».

Нагадаємо, що ідея організації маршу у вишиванках виникла в студента київського університету Андрія Бабінського ще в 2008 році. Тоді, на I похід Мегамаршу у вишиванках в Києві прийшло 4 людей.

Сьогодні по всій Україні захід організовують громадські активісти – волонтери, від активності і діяльності яких залежить подальший розвиток проекту. Координатори Всеукраїнського маршу у вишиванках - студенти та випускники київських навчальних закладів – запрошують долучатися до наступних походів у вишиванках нові міста та нові країни.

Мегамарш є позаполітичним, тому наявність символіки політичних партій забороняється.

Інформація про захід:

на сайті megamarsh.in.ua

та в офіційних групах у соцмережах

facebook.com/groups/marsh.ua

 

vk.com/megamarsh

Відео

English version