Спонукання та навчання молоді впливати на формування місцевої політики

Протягом  квітня-вересня 2015 ГО Молодіжна Альтернатива реалізовувала проект «Спонукання та навчання молоді впливати на формування місцевої політики».

Основною метою проекту стало - навчання молоді здійснювати вплив на формування політики на регіональному рівні та залучення молоді до активної участі в управлінні державою шляхом вироблення місцевих політик.

Цільовою групою проекту стали інтерни МА, що стажуються в органах місцевого самоврядування. Вони є студентами, молодими аналітиками, небайдужими до проблем розвитку території, де вони проживають. Учасники прослухали 10 освітніх тренигів про те що таке анаіз політики, стейкхолдери, суб’єкти розробки і реалізації політики, ресурси політики, документи політики, етапи вироблення політики, критерії оцінки політики, як долучатися до управління державою, як здійснювати громадський контроль за діяльністю влади, проводити обговорення, презентації нормативно-правових документів та розробили нормативно-правові акти місцевого рівня за напрямками -  громадські слухання, староста села, доступ до публічної інформації, проведення громадської експертизи, електронні петиції тощо.


У даній брошурі ми представялємо Вашій увазі найкращі з напрацьованих нашими учасниками документи. Розразовуємо що вони будуть не тільки корисними громаді, а будуть викристані державними органами, адже це є вже готові Положення, що стосуються питань проведення громадських слухань, Положення про старосту села, що особливо актуально у звязку з реформою децентралізації, Положення про забезпечення доступу до публічної інформації, про відкритість закупівель, громадську експертизу, електронні петиції тощо.

 

Проекти нормативно-правових актів розроблені молоддю з питань місцевого самоврядування


Відео

English version