Школа Молодої Демократії

Молодих представників ОМС та НУО з м. Києва та Вінницької, Тернопільської, Одеської, Дніпропетровської областей, для яких пріоритетом є розвиток власного регіону/області, співпраця влади з громадою та активна участь у процесі децентралізації - запрошуємо взяти участь у багатоетапному, польсько-українському проекті «Школа Молодої Демократії».

В умовах реформи децентралізації  в Україні цей проект надасть учасникам необхідні знання та навички з питань впровадження реформи, сприятиме підвищенню рівня участі громади (молоді) у публічному діалозі з владою та її впливу на вироблення та формування політики, навчить владу і громаду використовувати нові механізми роботи, ознайомить з досвідом Польщі та досягненнями українських НУО та дослідницьких центрів в питаннях децентралізації.

Проект реалізується Фондом християнської культури «Знак» (Польща), ГО Молодіжна Альтернатива (Україна) та СГО Фундація Локальних Ініціатив Донеччини (Україна) у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку МЗС Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

Цілі проекту:

  • Зміцнення спроможності громад та органів місцевого самоврядування (ОМС) до надання публічних (державних) послуг та реалізації ефективної політики з використанням прозорих механізмів, які базуються на громадській участі.
  • Підвищення рівня участі громади (молоді) у публічному діалозі з владою, співпраці з владою, впливу на вироблення та формування політики.
  • Формування активних громадян з середовища молоді, небайдужих і готових брати активну участь у реформуванні країни.

Мова проекту: українська.

Діяльність у рамках проекту:

  1. Дводенні воркшопи у Вінниці (24-25.02.2016 р.), Тернополі (27-28.02.2016 р.), Києві (14-15.03.2016 р.), Одесі (17-18.03.2016 р.) та Дніпропетровську (20-21.03.2016 р.).
  2. Навчальний візит до Польщі (15-22.05.2016 р.).
  3. Можливість реалізації локальних молодіжних ініціатив учасників Школи; проведення 5 підсумкових зустрічей у регіонах з презентацією результатів проекту та реалізованих ініціатив (жовтень-листопад 2016 р.).
  4. Видання інтернет-публікації з описом 10 кращих проектів.

Передбачені воркшопи з наступних питань:

  • Роз’яснення реформи децентралізації, приклад польської моделі.
  • Інформування молоді щодо надання публічних(державних) послуг та реалізації ефективної політики з використанням прозорих механізмів, які базуються на взаємній участі (досвід України та Польщі).
  • Навчання молоді впливати на владу, контролювати її (українські реалії, польський досвід).
  • Навчання молоді вести публічний діалог з владою, які є інструменти впливу на прийняття владних рішень, як впливати на формування політики на регіональному рівні (досвід Польщі).
  • Презентація вдалих прикладів співпраці влади та громади (досвід Польщі).

Для участі у проекті потрібно заповнити анкету за посиланням до 10.02.2016 р.: http://goo.gl/forms/XvDnNcioqM. Про результати відбору буде повідомлено електронною поштою до 15.02.2016 р. (кандидати з Вінницької та Тернопільської обл.) та до 19.02.2016 р. (кандидати з м. Києва, Одеської і та Дніпропетровської обл.).

Під час проведення воркшопів організатори забезпечують харчування всіх учасників та покривають витрати на проїзд та проживання тим, хто не мешкає у містах, де проводитиметься проект (тобто учасників з інших міст/сіл тощо відповідних областей).

Серед осіб, що брали активну участь у тренінгах будуть вибрані на конкурсних засадах 3 представники кожної області та м. Києва, які візьмуть участь в навчальному візиті  до Польщі. Деталі будуть повідомлені під час проведення воркшопів. Відібрані учасники повинні будуть самостійно подавати заяви на отримання візи; запрошення та підтвердження цілі перебування в Польщі будуть надані організаторами.

Учасники тренінгів та навчального візиту до Польщі будуть мати змогу запропонувати свої ідеї реалізації локальних молодіжних ініціатив. 10 найкращих ініціатив, що залучатимуть владу та громаду, отримають можливість реалізації. Критерії та вимоги до проектів будуть повідомлені під час воркшопів.

 

У разі виникнення питань, звертайтеся за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

 

Відео

English version