Представництво ЄС в Україні сприяє розвитку місцевих бібліотек для дітей та юнацтва

7 лютого 2019 року в м. Житомирі у обласній бібліотеці для юнацтва відбувався тренінг від Представництва ЄС в Україні для керівників та методистів бібліотек центрального та західного регіону України. Тренінг проходив  в рамках проекту Представництва ЄС «Інформаційна підтримка ЄС бібліотекам для дітей та юнацтва України», партнер проекту ГО Молодіжна Альтернатива.


Посол, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні, Хюґ Мінґареллі, під час свого виступу наголосив: «Маю нагоду висловити Вам найщиріші вітання. За останні п’ять років Україна провела дуже складні реформи, вам вдалося повернути країну до демократії. Тому Європейський Союз і ми всі європейці повинні бути більш ефективними щодо надання допомоги Україні, ми повинні підвищувати якість нашої допомоги. Сьогодні українці хочуть більше знати про стандарти та принципи ЄС в різних сферах, в тому числі і в сфері культури, до якої належать бібліотеки. Завдяки нашому новому проекту бібліотеки стануть тим центром, що інформуватиме молоде покоління про ЄС, його політику та інституції».

Вікторія Давидова, радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні, зазначила: «Європейський Союз надає інформаційну підтримку українським бібліотекам протягом останніх кількох років. Ми розпочали проект «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей а юнацтва України», тому що ми бачимо бібліотеки як місцеві культурні центри, які є сучасними та привабливими.  З огляду на це, бібліотеки повинні мати доступ до найбільш повної інформації про Європейський Союз, його інституції, його досягнення, можливість спілкуватися та співпрацювати один з одним».

 

Учасники тренінгу отримали актуальну інформацію про ЄС, відносини між ЄС та Україною, ознайомилися  з можливостями співпраці за програмами, що фінансуються ЄС, дізналися про відкриту онлайн платформу для мереж, змогли налагодити контакти та обговорити ідеї спільних проектів.

 

Відео

English version