Спостереження за місцевими виборами

177 громадських спостерігачів ГМ ОПОРА почали моніторинг виборчої кампанії до місцевих органів влади. З 11-го вересня вони слідкують за ходом перегонів в усіх обласних та районних центрах України.

Організатор моніторингу – Громадянська мережа ОПОРА має значний досвід спостереження за виборами. Для організації це вже третя кампанія моніторингу виборчого процесу всеукраїнського рівня. В 2007-му році активісти ОПОРИ спостерігали за достроковими парламентськими виборами. Згодом, вони здійснювали національний моніторинг виборів Президента України-2010.

 

Активісти ОПОРИ, які вже почали слідкувати за виборчим процесом, є довготерміновими спостерігачами (ДТС). Вони здійснюватимуть моніторинг за ходом перегонів протягом всіх п’ятдесяти днів кампанії. Крім обласних та районних центрів, ОПОРА охоплює спостереженням міста обласного підпорядкування в п’ятьох найбільших регіонах України. Двох спостерігачів Громадянська мережа ОПОРА направить до Центральної Виборчої Комісії.

31-го жовтня до ДТС приєднаються понад півтори тисячі короткотермінових спостерігачів (КТС), які слідкуватимуть за дотриманням законодавства в день голосування. Більша частина з них (1003 спостерігача) працюватиме на виборчих дільницях, обраних за спеціальною методикою по всій Україні. Крім того, 425 спостерігачі повідомлятимуть про те, як відбувається підбиття підсумків голосування в територіальних виборчих комісіях (ТВК).

ОПОРА планує покрити всі обласні територіальні виборчі комісії, половину міських ТВК та чверть всіх районних ТВК України. Такий алгоритм, на думку експертів ОПОРИ, дасть змогу отримати достовірну та узагальнену картину про хід виборів по всій країні.

Фактично, кампанія громадського спостереження ОПОРИ - єдина на сьогодні спроба слідкувати за нинішніми місцевими виборами в масштабі всієї країни. Громадська організація буде оперативно інформувати журналістів про всі виявлені порушення, які зафіксують спостерігачі.

Більш детальну інформацію можна отримати:

067-629-5134

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Джерело: Громадський Простір

 

 

Відео

English version