Конкурс ПРООН: залучення громадян до процесу прийняття рішень на місцевому рівні

До участі у конкурсі запрошуються ОГС з Донецької, Кіровоградської, Львівської, Луганської, Херсонської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Мета конкурсу – сприяти активізації участі громадян в процесі прийняття рішень на місцевому рівні, підвищенню відкритості та відповідальності органів місцевої влади.

Пріоритетні сфери діяльності:

Проектні пропозиції мають передбачати застосування відповідних механізмів громадської участі, що дозволяють громадянам піднімати актуальні питання, вести діалог з місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, бути залученими до процесу прийняття рішень, пропонувати варіанти вирішення питань, брати участь у виконанні рішень та здійснювати моніторинг діяльності органів влади у відповідь на питання порушені громадськістю.

Проекти можуть передбачати такі напрямки діяльності:

· проведення громадських моніторингів виконання місцевих програм, громадських експертиз діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування;

· впровадження механізмів участі громадян у процесі прийняття рішень з конкретних питань на місцевому рівні, наприклад – громадські слухання, громадські ради, громадські ініціативи та інше;

· впровадження механізмів залучення громади, сприяння підзвітності та прозорості діяльності органів влади;

· забезпечення прозорості бюджетного процесу і використання бюджетних коштів у територіальній громаді;

· просвітницькі та інформаційні кампанії з питань участі громадян у процесі прийняття рішень органами влади на місцевому рівні;

· покращення нормативної бази на місцевому рівні щодо запровадження нових інструментів безпосередньої участі представників громадськості в процесах підготовки, прийняття, виконання та контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування щодо вирішення питань місцевого розвитку;

· інше.

Максимальна сума гранту становитиме 100 000,00 гривень, а тривалість грантових проектів - від 9 до 12 місяців. Попередньо очікується, що буде надано по 2 гранти на область.

Заявки, надіслані електронною поштою чи факсом, розглядатися не будуть. Усі заявки повинні надійти до офісу ТЦК не пізніше 17:00, 3 листопада 2010р. Проектні пропозиції, доставлені після цього кінцевого терміну прийматися не будуть.

Запрошення до участі у конкурсі та Форму можна завантажити з нижчевказаних Інтернет-сторінок або отримати надіславши запит на адресу ел. пошти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду і Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Запрошення до участі у конкурсі розміщено на Інтернет - сторінках наступних організацій:

Проект ПРООН «Розвиток громадянського суспільства»: http://csdp.org.ua/

Творчий центр Каунтерпарт: http://ccc-tck.org.ua/

Портал «Громадський простір»: www.civicua.org

Ресурсний центр «Гурт»: www.gurt.org.ua

Питання стосовно цього конкурсу можна надсилати електронною поштою на адреси: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду і Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Проект ПРООН «Розвиток громадянського суспільства» та ТЦК будуть періодично розміщати узагальнені відповіді на отримані питання на своїх веб-сторінках. Телефонні консультації не надаватимуться.

Джерело: http://ngo.donetsk.ua/grants/3385

Відео

English version