Розвиток лідерських якостей

 

З 20 по 23 січня 2011 року ГО «Центр політичних студій та аналітики» за підтримки Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина було проведено тренінг для кращих 30 громадських активістів України «Розвиток лідерських якостей: як організувати та провести семінар на місцевому рівні».

Учасники тренінгу мали змогу послухати лекції «Україна сьогодні: між авторитаризмом та демократією» (Ростислав Павленко, директор програм школи політичної аналітики при Києво-Могилянській академії), «Принципи та підходи до аналізу державної політики з боку громадянського суспільства» (Роман Кобець, політичний аналітик), «Глобальні виклики перед світом у 21 столітті (Сергій Дацюк, незалежний експерт), «»Як формується громадянське суспільство: мотивація до активної позиції та захисту своїх прав» (Світлана Заліщу, координатор кампанії Новий Громадянин), «Криза партій та ідеологій у сучасному світі – шанс для громадянського суспільства?» (Олександр Солонтай, ФРІ), «Нові медіа та їхній вплив на суспільно-оплітичні процеси. Можливості для громадянського суспільства» (Вікторія Сюмар, Інститут масової інформації), «Тренінг-медіа підтримка проекту в регіоні» (Ольга Шалайська, експерт з PR технологій), «Мистецтво публічної презентації та переконливого виступу» ( Ігор Сущенко, ГО «Спікер»).

Крім того, учасники семінару були розділені на 7 груп та мали змогу побувати в ролі експертів та лекторів, підготувавши виступи з використанням рольових ігор, «мозкового штурму», опитування тощо на тему навчання дорослих, визначення цілей навчального заходу, підготовки до його організації, проведення тренінгу, «тренерських хитрощів», методів контролю та оцінювання».

По закінченні тренінгу учасники були розділені на 4 групи, кожна з яких повинна була розробити та організувати проект з питань правової держави, громадянського суспільства та правосвідомості на місцевому рівні. Групи презентували свої роботи та отримали завдання попрацювати над вдосконаленням своїх проектів та подачі їх на фінансування фондами.

Учасники семінару по його закінченні отримали сертифікати та називаються першими випускниками Вищої політичної школи.

Слід зазначити, що «Вища політична школа» була організована у 2010 році ГО «Центр політичних студій та аналітики» спільно зі своїми партнерами «Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні, Представництвом фонду Фрідріха Науманна в Центральній та Східній Європі», «Центром Європейського навчання та тренінгу» та Благодійним Фондом Богдана Гаврилишина.

Цільовою групою проекту були молоді люди віком від 20 до 25 років, які займаються активною громадською або політичною діяльністю в регіонах та мають бажання підвищити рівень своїх знань та практичних вмінь

Участь у проекті взяли 140 учасників, котрі були відібрані на початку року з понад 600 заявників.

В рамках проекту для кожної з фіксованих груп була проведена серія із трьох семінарів. Кращі випускники чотирьох груп були відібрані для участі у фінальному тренінгу в Києві, мета якого дати учасників знання щодо методології про організацію та проведення подібних тренінгів для громадських організацій та молоді в регіонах країни. Тепер випускники зможуть на практиці втілити отримані знання в реалізації конкретних проектів та тренінгів.

1 лютого Центр політичних студій та аналітики планує оголосити про новий набір до Вищої політичної школи за курсом Нові принципи лідерства.

 

 

Відео

English version