Останні новини

В.Кириленко просить обнародувати нові тексти підручників з історії України

Народний  депутат  В'ячеслав  Кириленко  звернувся  до  Прем'єр-міністра  Миколи  Азарова з вимогою надати для ознайомлення тексти нових підручників з історії України. Відповідний депутатський запит був обнародуваний у Верховній Раді України.

Як повідомляє прес-служба партії "За Україну!", у депутатському запиті йдеться, що в інтерв'ю від 12 березня 2011 року Міністр освіти й науки Дмитро Табачник заявив про існування текстів підручників з історії України для учнів 5, 10 і 11 класів шкіл. За його словами, ці тексти вже пройшли експертизу в Академії наук і в університетах, відповідні підручники будуть надруковані і передані в школи до 1 вересня 2011 року. 

Детальніше...
 

Депутати приймуть законопроект «Про волонтерський рух»

Комітет  із  питань сім'ї ,  молодіжної  політики,  спорту та туризму рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому законопроект «Про волонтерський рух» (зі зміною назви на «Про волонтерську діяльність»).

Детальніше...
 

Прикордонники бачать менше студентів-іноземців, які хочуть нелегально потрапити до ЄС

На   Заході  Україні  зменшилася  кількість  студентів,  які  є  потенційними  нелегальними мігрантами до країн ЄС. Такі результати операції «Студент», яку щорічно здійснюють спільно прикордонна служба та МВС.

Детальніше...
 

Жоден український вуз не дотягує за репутацією до поважного рейтингу

Жоден із українських вищих навчальних закладів не увійшов до рейтингу Топ-100 світових вузів за рівнем репутації, складеного британською газетою "The Times" (Higher Education). За останні 7 років, протягом яких "Times" складає цей рейтинг, жоден із українських "вишів" не потрапив ані в першу, ані навіть у другу сотню найкращих.

У список "World Reputation Rankings" британського видання потрапив лише один із університетів СНД - Московський державний університет.

Детальніше...
 

Депутат ВР запропонував садити на 5 років за підробку дипломів

За підробку документів про освіту запропоновано карати набагато суворіше - аж до позбавлення волі на строк до п'яти років. Відповідний законопроект №8171 "Про внесення доповнення до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів України відносно відповідальності за підробку документів про освіту" був зареєстрований 1 березня 2011 народним депутатом Верховної Ради України Ігорем Шаровим.

Детальніше...
 

23 лютого журналісти представили чоловічу альтернативу FEMEN - MEMEN

У день захисника вітчизни, 23 лютого, у ранковому ефірі загальнонаціонального телеканалу 1+1 журналісти представили чоловічу альтернативу одіозному руху FEMEN - групу MEMEN, що провела в центрі Києва свою першу акцію на захист прав сильної статі.

Детальніше...
 

Табачник скасує у школах непотрібні предмети

Міністр   освіти  й   науки, молоді та спорту  України  Дмитро Табачник виступив за скорочення  кількості  предметів в 11-х класах, як це зробили в Росії. За  його  словами, зараз в українських школах в 11-х класах налічується від 11 до 18 предметів, а в ліцеях і гімназіях, з  відома педколективу і батьків, додається ще 2-3 предмети.

"Кількість предметів в одинадцятих класах потрібно скоротити до 8-9, як це зроблено в європейських країнах і робитиметься на пострадянському просторі. Це вже вводиться в Росії, де з першого вересня переходять на 8 предметів", - заявив Табачник.

 

Детальніше...
 

З 1 червня працюватиме система електронного вступу до вишів

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачникповідомив, що «Електронний вступ до ВНЗ-2011» почне працювати з 1 червня 2011 року. Він зазначив, що міністерство йде назустріч кожному вступнику, створюючи нові можливості для вступу до ВНЗ. За словами міністра, сьогодні умови прийому зареєстровані в Міністерстві юстиції, і є максимально прозорими і зрозумілими для кожного.

Детальніше...
 

Міносвіти скоротить держзамовлення на економістів і юристів?

Міносвіти має намір скоротити державне замовлення у вищих навчальних закладах у 2011 році лише по тим спеціальностям, які не користуються попитом. Про це сьогодні заявив міністр освіти і науки, молоді та спортуДмитро Табачник у ході програми «На зв’язку з Урядом» на Першому національному телеканалі.«Хочу сказати, що ми не будемо механічно скорочувати державне замовлення і в цьому році серед випускників 11-х класів на бюджет зможе поступити понад 40% абітурієнтів, а це більше ніж минулого року. А на деяких спеціальностях дійсно буде на 10-15% скорочення. Тому, що ці професії не користуються попитом на ринку праці. Сьогодні на черзі стоять близько 40 тис. юристів і 35 тис. економістів – вони не можуть знайти роботу», – наголосив міністр.

Детальніше...
 

Деякі одеські депутати в "университетах не обучалис"

З 132  депутатів  в  Одеській  облраді  у двох - нескінчене вище, а у чотирьох - середня спеціальна освіта. Як повідомили в Одеській ОГА, інші 126 чоловік мають вищу освіту. Половина з депутатського корпусу вибрана за списками політичних партій, половина - "мажоритарники". 33 депутати VI скликання були депутатами і у минулому, V скликанні.Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Львівській міськраді працюють 5 депутатів без вищої освіти. До того ж 4 з 90 депутатів міськради є безробітними: троє з них представляють В "Свобода", один - Партію регіонів.

Детальніше...
 

На Російському телебаченні з'явилася соціальна реклама про нелегальне відео

Два півхвилинні ролики відверто повідомляють, що чекає любителів викачати піратське відео.На декількох каналах стали крутити соціаль ну рекламу, про карну відповідальність за скачування піратського відео. Два симпатичні ролики по 30 секунд, в яких доступно пояснюється, де можна виявитися за скачування піратського відео. У одному ролику молода дівчина красивим голосом заспівує " Нелегальное я видео скачала" у складі хору жіночої в'язниці, в іншому очкарик в сорочці переказує зміст фільмів (судячи з усього, що нелегально скачали) привабливим сусідам по камері. Очевидно що ця реклама ні на кого не подіє, і ті, хто викачує піратське відео з інтернету або розміщує його в соціальних мережах, продовжуватимуть це робити.

Детальніше...
 


Сторінка 35 з 43

Відео

English version