Аналітика


Міфи та реалії боротьби з молодіжним безробіттям


У наш час стало популярним обговорювати проблему безробіття. За даними Державної служби   зайнятості, щоденно лави безробітних поповнюють 9–12 тис. чол. Головна їх частина — ініціативні, мобільні, освічені та перспективні люди — молодь. Наявність високого рівня безробіття свідчить про нестабільність в економіці та має негативні соціально-економічні наслідки для країни.

Детальніше...
 

Професійність і чесність — запорука успішного депутатства

 

Нещодавно мені довелося стати свідком такої розмови: старенька бабуся розповідала, як все життя працювала, трудилася для держави, а в старості змушена бідувати. З гіркотою у голосі вона жалілася, що її пенсії найчастіше вистачає лише на хліб. А таких бабусь в Україні мільйони. Мене хвилює глибока образа цих людей на державу. Я подумала, що у зовсім недалекому майбутньому ця проблема зачепить моїх близьких.

Детальніше...
 

З чим прийдеш, те й почуєш

 

Привіт, людино, ти читаєш моє статтю. Мене звуть Михайло, мені 22 роки і для когось я проблема, а для когось — надія. Зважаючи на те, що ці хтось різні, а я в обох випадках той самий, проблема полягає в них, а може й у тобі, любий мій читачу.

Детальніше...
 

Болонський процес очима молоді

 

Що думають про Болонський процес сьогодні студенти-магістри, які із першого курсу навчалися зарадянською п’ятибальною системою, а потім перейшли на європейське оцінювання ECTS? Я вирішила запитати у самих студентів.

Детальніше...
 

Економічний вектор національної безпеки

 

На рубежі ХХІ століття, коли функціонування економіки окремої країни тісно пов’язане з глобалізаційними процесами, її неможливо розглядати як таку, що самозабезпечується; пріоритетом національної безпеки необхідно вважати саме її економічну складову, тоді як оборонна політика в даних реаліях відходить чи не на останнє місце.

Детальніше...
 


Сторінка 4 з 5

Відео

English version