Дослідження (блок новин)

20-річчя Студентської революції на граніті: чи готова сьогоднішня молодь до акцій протесту?

 

Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва 23–27 вересня 2010 року провів експертне опитування «20-річчя Студентської революції на граніті: чи готова сьогоднішня молодь до акцій протесту?». Були опитані представники низки українських молодіжних організацій. Метою опитування було з’ясувати обізнаність молоді про події 1990 року, відомі як революція на граніті, відзначити ступінь готовності молоді до вияву протесту, дізнатися причини таких настроїв. Всього було опитано 38 респондентів.

Детальніше...
 

20% опитаних не підтримують місцеві вибори за змішаною системою

Більше половини опитаних підтримують проведення місцевих виборів за змішаною системою (не підтримують лише 20%). Такі результати опитування, які 9–16 вересня повела соціологічна група «Рейтинг».

Детальніше...
 

Опитування: українці довіряють церкві та вітчизняним ЗМІ

Найбільше громадяни України довіряють церкві. Так, 68,2% українців засвідчили повну або ж переважу довіру їй. Про це свідчать результати соціологічного дослідження Лабораторії законодавчих ініціатив.

Детальніше...
 

Українці почали сумніватися в доцільності перебування ЧФ РФ у Криму

Кількість українців, які підтримували продовження перебування російського флоту в Криму зменшилась на на 8,4%.

Детальніше...
 

Якби найближчим часом знову відбувалися вибори до Верховної Ради України, за яку партію чи виборчий блок Ви проголосували б

Центр Разумкова провів дослідження з цього питання

Детальніше...
 

Оприлюднено рейтинг лобістів України у світі

Інститут світової політики уклав і оприлюднив рейтинг ТОП-10 "лобістів України у світі"

Детальніше...
 

Експертна оцінка Умов прийому до вищих навчальних закладів на 2011 рік

Проект Умов прийому до університетів у 2011 році, розроблений Міністерством освіти і науки, суперечить передвиборчій програмі Президента та ставить бар’єри дітям з небагатих родин на шляху до престижних ВНЗ.

Детальніше...
 

Соціологи попереджають: законопроект «Про мови» небезпечний для української

У Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про мови в Україні», який, за словами його розробників Олександра Єфремова, Петра Симоненка та Сергія Гриневецького, ліквідує дискримінацію мов національних меншин. Зокрема, російської. Водночас, на думку політолог Олега Медведєва, який презентував дослідження Мовного балансу України, запропонований законопроект остаточно витіснить із вжитку українську мову і перетворить її на мертву мову.

Детальніше...
 

Рейтинг українських губернаторів

 

Тижневик Комментарии склав новий рейтинг губернаторів, який, у порівнянні з попереднім, дозволяє оцінити досягнення регіональної влади.

Детальніше...
 

Як влада реагує на діяльність журналістів та правозахисних організацій

 

Журналісти пишуть про правопорушення, а влада не реагує. Чи справді це так, перевіряло Рівненське агентство журналістських розслідувань. Для цього журналісти переглядали пресу Рівненської, Волинської, Житомирської, Тернопільської та Хмельницької областей і запитували у влади, як вона реагує на журналістські розслідування та антикорупційні матеріали.

Детальніше...
 


Сторінка 10 з 11

Відео

English version